20 d’oct. 2008

Homenatge a la Conxita


El dia 26 de setembre del 2008 a les 6 de la tarda va tenir lloc a la biblioteca l’acte d’homenatge pels 44 anys treballats de la Conxita Planes Casals, la nostra bibliotecària de tota la vida. Va començar a treballar a la biblioteca al 1964 i aquest 2008 ha agafat la jubilació.
Al poble tothom tenia ganes de desitjar-li sort en la seva nova etapa, i des que s’havia jubilat parlàvem de fer-li una festa sorpresa.
Es va posar la data després de l’estiu perquè a l’acte podessin assistir el màxim nombre de persones possible.
Els preparatius van començar a l’agost. Calia informar de la festa “sorpresa” a tothom: a la seva família, als seus amics, als mestres, a altres bibliotecàries, a l’Ajuntament, a la parròquia, als escoltes, als partits polítics, als membres del cercle cultural de Balsareny...
La Conxita ha col•laborat amb tanta gent que resulta difícil no deixar-se algú!
Després calia lligar altres temes: fer un guió de l’acte, decidir el regal, el piscolabis, els parlaments, els agraïments...
Així que vam posar fil a l’agulla i perfectament conxorxades amb les seves amigues, el personal de la biblioteca vam començar a preparar l’homenatge.
Vam recollir diners per comprar-li un llibre de pell on tothom va posar frases d’agraïment, de bons desigs, i de dedicatòries; vam comprar un penjoll d’or en forma de llibre que volia ser un símbol de la seva feina feta; també vam trobar un trofeu amb dos mans entrellaçades com a senyal d’amistat.
El dia assenyalat es va convocar a la Conxita a la biblioteca a l’hora convinguda. Ella creia que venia a un taller d’escriptura, però quan va entrar per la porta va trobar els llums apagats i va pensar que alguna cosa no anava prou bé.
La vam rebre amb un calorós aplaudiment i vam engegar els llums que van deixar al descobert una biblioteca guarnida de festa major amb garlandes de colors i plena de gom a gom de la gent que se l’estima (veïns, amics, familiars,...)
La Maria Josep Cors, auxiliar de la biblioteca, va iniciar l’acte amb la presentació de la Coral Romaní, que la van fer sortir a l’escenari per cantar una cançó amb tot el grup dirigits per Mossèn Joan.
Seguidament, la Maria Josep va fer una lectura de la trajectòria professional de l’homenatjada, començant per l’època que va començar a treballar. Conforme anava relatant la seva vida, sortien persones a dir unes paraules sobre com la Conxita havia influït d’alguna manera en les seves vides: la Maria Casaldàliga (com a companya de feina durant 24 anys), la Maria Josep Cors (com a companya de feina) el seu germà Llorenç (en nom de la família), la Lluïsa Comes (en nom del claustre de mestres de l’escola), la Isidora Hernández (en nom del PSC), la Maria Pelfort (en nom de les catequistes), el Jordi Medina i el Xavi Novell (dels escoltes).
Jo vaig dir unes paraules sobre el valor de l’amistat i vaig donar pas a les amigues que van voler-li fer un present.
Seguidament vam projectar una presentació de power point que volia ser un recull de fotografies d’actes de la vella biblioteca i la nova, i un homenatge al seu treball realitzat.
Per acabar l’acte la Conxita va dir unes paraules també d’agraïment a tots els assistents i es va convidar a tothom al piscolabis que va preparar la cuinera Susana Crespi, que va tenir la brillant idea de preparar uns entrepans boníssims amb pa de pagès i embotit casolà acompanyats d’un pica-pica de meló i síndria que ens va deixar un sabor de boca excel•lent.
Felicitats Conxita, per 44 anys de serveis prestats com a bibliotecària al nostre poble, al servei de l’educació, la informació i la cultura.

Maria Jesús Rodríguez (bibliotecària)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail