6 de març 2009

Dissabte amb Kafka


Us recordem que aquest dissabte, dia 7 març de 2009, d'11 a 12 del matí, parlarem de Kafka a la tertúlia literària.

Franz Kafka (Praga, 3 de juliol de 1883 - Viena, 3 de juny de 1924).

Franz Kafka va néixer el 1883 a Praga, ciutat que a l'època pertanyia a la monarquia austrohongaresa. Fill d'un comerciant jueu, Kafka va créixer sota les influències de tres cultures: la jueva, la txeca i l'alemanya.

Graduat en Dret a la universitat alemanya de Praga, va treballar sempre amb la burocràcia, a l'Institut d'assegurances del treball del regne de Bohèmia. Solitari, amb una vida afectiva marcada per irresolucions i frustracions, Kafka mai no va assolir fama o fortuna amb els seus llibres.

L'any 1917 li van diagnosticar una tuberculosi que el va obligar a mantenir freqüents períodes de convalescència, durant els quals va rebre el suport de la seva família, en especial de la seva germana Ottla, amb qui tenia molt en comú.

Estàtua de bronze de Franz Kafka, a PragaVa morir el 3 de juny de 1924, en un sanatori a prop de Viena, on estava internat a causa de la tuberculosi. Des de llavors, el seu llegat -recuperat pel seu amic Max Brod- exerceix una influència enorme en la literatura mundial

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail