14 de maig 2009

Sam Savage


La mascota de la biblioteca i la història que us vam explicar el Josep Estruel i jo mateixa a la darrera edició del Sarment, va prendre el nom i l’esperit de la novel•la “Firmin” de Sam Savage, publicada per Seix Barral al 2007. Per això es oportú puntualitzar que vam fer una adaptació lliure de la mateixa.

La novel•la narra les aventures d’una rata culta i solitària que va néixer al soterrani d’una llibreria de Boston dels anys 60. Aprèn a llegir devorant les pàgines d’un llibre de la mà del seu heroi, el llibreter, i d’un escriptor fracassat.
A mesura que el Firmin perfecciona la lectura, les seves emocions i les seves pors s’humanitzen de tal manera que aconsegueixen commoure el lector.
Aquesta gran obra vol ser un homenatge a la lectura i al seu prodigiós poder transformador. Créixer devorant llibres produeix efectes molt positius en les persones: desenvolupa la sensibilitat, el sentit de l’humor, la intel•ligència, la capacitat d’observació i estimula la creativitat i la imaginació.

Totes aquelles persones que vulguin gaudir d’una obra brillant i especial, poden passar per la biblioteca a buscar aquest llibre altament recomanable per a tots els públics.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail