1 d’oct. 2009

De l'ABC a l'SMS


Des dels inicis de la història els éssers vius s’han comunicat amb signes, ja siguin aquests auditius, olfactius, gustatius, gestuals, visuals...
Ara bé, amb l’aparició de l’escriptura, la humanitat va trobar la manera de comunicar-se més enllà de l’espai i del temps.
La comunicació directa va donar pas a una comunicació en diferit: autor i lector podien estar separats per anys i per quilòmetres. L’autor podia ser un nàufrag escrivint un missatge de socors des d’una illa, i el receptor, un jove mariner que feinejant a la costa, trobava una nota dins una ampolla.
No passava res, la comunicació era possible! ...
Amb l’aparició de l’escriptura, i com a conseqüència dels
alfabets, la humanitat va trobar la manera de comunicar-se més enllà de l’espai i del temps.
Aquesta exposició vol ser un recorregut a través de la literatura infantil i juvenil per tot el procés d’aprenentatge de l’escriptura i, és clar, de la lectura, i de com aquesta forma part de les nostres vides. Es començarà parlant d’imatginaris i abecedaris; es coneixeran llibres on l’escriptura es converteix en un joc i també d’altres que demostren com és d’important aprendre a escriure. Per últim es presenten una selecció de les millors novel•les juvenils de cartes, diaris, mails o xats.
La trobareu a la nostra biblioteca des del 15 d'octubre fins al 6 de novembre de 2009

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail