18 de març 2010

Contes de l'Almanac


El darrer dimecres del mes de març esperem tenir puntuals a la cita de l’Hora del Conte al grup “La Tabola", que ens explicaran les “Històries de l’almanac”

En aquest espectacle hi intervenen una narradora i un músic amb una escenografia mínima: una catifa i dos tamborets. S’utilitza un petit teatret de cartró i un cistellet d’on sortiran els personatges.

La funció varia segons l’època de l’any ja que consisteix en explicar l’estació de l’any – tardor, hivern, primavera o estiu – a partir de la seva meteorologia, ritme de la natura i de les tradicions. Així doncs, a l’hivern apareix el sr. Hivernàs i Nadal; a la tardor el sr. Carnestoltes i bolets, fulles i castanyes; a la primavera dracs i flors i a l’estiu sol i festes majors.

L’espectacle combina la narració de contes amb cançons narratives, endevinalles i jocs mimats acompanyat d’objectes, de petits titelles i de música en directe d’acordió, tarota i/o petits instruments.

Espectacle en petit format que busca constantment la participació dels espectadors per a que siguin els protagonistes actius de la història.

Les propostes que ens porten són històries de la natura: de les estacions de l’any, de la pluja, del sol, del dia i de la nit, del camp. En fi, històries que ens parlen del dia a dia del nostre planeta i de les nostres vides. La veu de Marta Catalán i un acordió diatònic tocat per Gerard Termes acosten les estacions i la consciència ecològica a grans i petits.

La Tabola és una associació que neix amb l’objectiu de generar i gestionar projectes vinculats a la Cultura Popular en tres vessants: activitats festives, saviesa popular i creació de xarxa. Els seus integrants són Marta Catalán i Gerard Termes. Marta Catalán ha estudiat Traducció i Interpretació a la UAB, i també té estudis de piano, cant tradicional i acordió diatònic. Gerard Termes és llicenciat en física i té formació com a músic. Té una estreta vinculació amb el món tradicional: gegants, bastoners i castellers, als que es va acostar de la mà de la gralla, el seu primer instrument.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail