1 de juny 2012

Kafka al Club de lectura

Primera reunió del club de lectura de Balsareny. Aquest mes parlarem de l'obra de Kafka. El dinamitzador, Ferran Gállego Santiago, portarà la sessió i convidarà a tots els participants del club a parlar d'aspectes clau de la vida i l'obra d'aquest gran escriptor.

Franz Kafka (Praga3 de julio de 1883 – Kierling, cerca de KlosterneuburgAustria3 de junio de 1924) fue un escritor checo de origen judío que escribió su obra en alemán. Su legado se considera uno de los más influyentes de la literatura universal en el último siglo,4 a pesar de no ser muy extensa: fue autor de tres novelas (El procesoEl castillo y América), una novela corta (La metamorfosis) y un cierto número deparábolas y relatos breves. Además, dejó una abundante correspondencia y escritos autobiográficos, la mayor parte publicados póstumamente. De este material, y de las indagaciones realizadas por sus biógrafos, ha resultado la imagen de una persona profundamente sensible y físicamente débil.5

1 comentaris:

Josep ha dit...

Va ser magnífic, Susi. Aquest mateix tema l'haurem de repetir alguna altra vegada. Kafka escriu de forma senzilla, i no obstant això l'ho molt que costa entendre-ho, o almenys a mi em pasa. Crec que el to objectiu, monòton i tranquil que utilitza, com si estigués escrivint un informe, contrasta hàbilment amb el exagerat i inversemblant de la situació: els personatges es prenen el que succeeix amb una resignació o naturalitat que el lector no comparteix ni comprèn. En aquest cas jo mateix. O bé em faig còmplice de la seva mateixa tragèdia. Fantàstics els comentaris teus i José Antonio. No em vull oblidar de les perfectes explicacions de Ramon.

Un petó.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail