19 de març 2015

21 de març, DIA MUNDIAL DE LA POESIA

La Biblioteca Pere Casaldàliga també volem commemorar la celebració del dia mundial de la poesia, i hem muntat un aparador amb una mostra de llibres de poesia que hi ha a la biblioteca.




El Dia de Poesia també es commemora a la comarca del Bages i Berguedà amb un programa complet d’activitats que inclouen des de recitals, presentacions de llibres, iniciatives de difusió de la poesia a través d’aplicacions mòbils, concursos, ...

- El Pont de Vilomara i Rocafort. Biblioteca municipal. 18 de març. 19:00 h. Recital poètic a càrrec de la vilomarenca Montse Garzón amb acompanyament musical. 

- Gironella. Biblioteca de Gironella. 21 de març. 19.00h. Recital poètic: lectura en diferents llengües del poema "Illa Escrita". Tot seguit es farà un Homenatge poètic a l'olivera plantada davant la biblioteca a càrrec de rapsodes locals. Organitza: Biblioteca de Gironella, Casal d'avis "La llar". 

- Manresa. Biblioteca Ateneu les Bases. Dijous 19 de març a les 18h.: el manresà Josep Ballesteros ens oferirà un recital de poesia basat en la seva darrera obra El teu nu té la violència d’un Déu creador (Editorial Gregal, 2014)

- Diumenge 22 de març: Itinerari poètic per l’Anella Verda de Manresa. Òmnium Bages i Meandre organitzen un recorregut per l’itinerari Natura i Modernisme, amb lectura de poemes a càrrec de Ton Armengol, de 9:30 a 14h. Podeu demanar més informació i/o formalitzar les inscripcions (gratuïtes), a la secretaria d’Òmnium (Carrer del Bruc, 99 1r), de dilluns a divendres, de 19.30 a les 21h, o bé a bages@omnium.cat, fins el 19 de març.

- Manresa. Biblioteca Ateneu les Bases. A les 18.00h. Dilluns 23 de març: “aniVERSaris”. Com a acte central del Dia Mundial de la Poesia, “aniVERSaris”.

- Lectura de poesies de poetes dels quals enguany se celebra algun tipus d’aniversari: Ovidi Montllor, Guillem d’Efak, Manuel de Pedrolo, Helena Valentí, Miquel Bauçà, Cèlia Viñas.

Conservatori Municipal de Música de Manresa. Quartet Scherzando (alumnat Conservatori)

- Lectures del poema de Jaume Pont, Illa Escrita per part d’alumnat del CNL Montserrat, en català i en altres llengües a les quals s’ha traduït el poema. L’alumnat  de diversos països d’origen ens parlarà també d’algunes referències poètiques de llurs països.

- Tot plegat serà conduït per Fina Tàpias, del Casal Familiar Recreatiu Els Carlins. Organitzen l’acte l’Ajuntament de Manresa, la Bibllioteca Ateneu Les Bases i CNLMontserrat, amb la col·laboració d’Òmnium Bages, el Casal Familiar Recreatiu Els Carlins, el Conservatori Municipal de Música de Manresa amb el suport dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura i de la Institució de les Lletres Catalanes.

- Dijous 26 de març: Finalment, es clourà la celebració amb un darrer recital, aquest cop a càrrec de la poetessa Mireia Calafell: Tantes mudes, lectura poètica tindrà lloc a la Biblioteca de l’Ateneu Les Bases a les 19 h, emmarcat dins el Club de Lectura de Poesia, coordinat per Sònia Moya, però obert a tothom com la resta d’actes.

- Navarcles. Biblioteca pública Sant Valentí. Del 21 de març al 22 d’abril. Durant cinc setmanes celebrarem el Dia Mundial de la poesia amb el joc POEnigMAri. Cada setmana es posarà l’inici d’un poema als vidres de la biblioteca i es farà un sorteig d’un lot de llibres entre tots els que l'endevinin. El 23 d’abril es farà públic el guanyador. 

- Sant Feliu Sasserra. Biblitoeca Sant Pere Almató. 20 de març. 19:30. Reflexions i lectures sobre els poemes de Josep Riera.Manel Gost – presentació; Marc Riera – guitarra; Pep Sardà – violinista; i Josep Riera; Poeta. 

- Santpedor. Biblioteca Pare Ignasi Casanovas. 20 de març. 18:30 h. Lectura de poemes en veu alta. Activitat oberta a tothom. Es repartirà entre els assistents poemes dins d’una ampolla que digui: “Salveu-me”, rescatant el poema de l’oblit. 

- Santpedor. Tot el poble. 21 de març. Tot el dia. "Poesia arreu". Poemes escampats pel poble: botigues, balcons, arbres, portes... 

- D’altra banda també hi ha una proposta (no oberta al públic) del Centre Penitenciari Lledoners, St. Joan de Vilatorrada, amb la lectura el divendres 20 de març al matí del poema “"Illa escrita" en diferents llengües.




















 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail