20 d’oct. 2015

Fes-te voluntari Lecxit!

La biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny  busca voluntaris que acompanyin a infants perquè millorin la
seva comprensió lectora dins el projecte 'Lecxit: lectura per a l'éxit educatiu'. Vols ser un d'ells?

Qui pot ser voluntari/a?
Qualsevol persona amb ganes de fer-se corresponsable de l'educació d'un infant i de crear amb ell un espai de confiança. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d'incidir en l'educació dels infants.
  
Què ha de fer el voluntari?
La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d'un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d'alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l'infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada. Cal tenir en compte algunes actituds com l'escolta activa, la cooperació, donar suport en les demandes i necessitats de l'infant, fer l'esforç per entendre i contextualitzar algunes reaccions o comportaments, tenir paciència i constància.
  
Quina dedicació demana?
Cada infant té una sessió de lectura a la setmana. La dedicació del voluntari és d'una hora setmanal de dilluns a divendres, d'acord amb el dia que s'escolli entre tots, a partir de les 17h.

Què ofereix Lecxit als voluntaris/es?
Una vivència personal única! La persona voluntària és central, gaudeix de l'experiència d'acompanyar un infant en els seus progressos amb la lectura. Experiència! El voluntariat representa una experiència enriquidora, tant a nivell personal com professional. Formació! El voluntariat té al seu abast materials diversos i formació al llarg de tot el curs.
La sessió de formació inicial "El paper del/a mentor/a en l'acompanyament lector" és un curs reconegut dins del Pla de formació del voluntariat de Catalunya i la seva participació està reconeguda amb un diploma expedit per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària

On tindrà lloc el voluntariat?
Les sessions de lectura es faran, en aquest cas a la biblioteca Pere Casaldàliga, si bé trobareu Punts LECXIT arreu del territori català.

On cal apuntar-s'hi per ser voluntari?
Si vols ser voluntari Lecxit amb nosaltres has d'adreçar-te al taulell de la nostra biblioteca. Allà t'atendrem, et donarem la informació que necessitis i t'apuntarem. Només has de portar el teu DNI Vigent.

Anima't i fes-te voluntari!


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail