24 de març 2016

La Biblioteca de Balsareny i els clubs de lectura


T’agrada llegir? I compartir la lectura?La lectura té un component de sol·licitud, d’individualisme que és molt reconfortant, de la mateixa forma que és poder compartir després amb altres persones aquesta lectura enriquint la nostra percepció del llibre. I és aquí on apareixen els clubs de lectura, una iniciativa pensada per a persones amb ganes de llegir que volen aprofitar per relacionar-se amb altres persones que comparteixen 
la mateixa passió per la lectura.

El funcionament d’un club de lectura és molt senzill. Un  grup de persones es posen d’acord a llegir el mateix llibre i després reunir-se per parlar-ne, definint prèviament la periodicitat i l’horari de les trobades.  Es compta amb la presència d’un dinamitzador, habitualment un coordinador docent en literatura, que és qui enriqueix, anima, introdueix... la trobada i també amb un coordinador, normalment el personal de la biblioteca, que gestiona, organitza i participa activament.

Moltes biblioteques tenen un o més clubs de lectura (d’adults, infantil, de poesia, de novel·la negra, de lectura fàcil...). I a Balsareny? la Biblioteca Pere Casaldàliga ja té en funcionament el club de lectura fàcil format, principalment, per persones d’AMPANS i dinamitzat pel Josep Estruel que es reuneixen tots els dilluns. De cara a aquest any 2016 ens hem proposat crear-ne i mantenir-ne dos més:  un per a adults (de 18 fins a....100 anys?)  i un altre per a públic infantil (entre 9 i 12 anys). 

De moment, però, engeguem el nostre camí creant el Club de lectura dirigit a la gent adulta. La dinamització d’aquest club anirà a càrrec de Montse Sabala, mestra de Balsareny, gran lectora i experta en literatura. La coordinació anirà a càrrec de la pròpia Biblioteca. El presentarem el divendres 22 d’abril (vigília de Sant Jordi) a les 5 de la tarda a la Biblioteca.

Us animen a ser membres actius del Club de lectura d’adults de la Biblioteca Pere Casaldàliga i, com no, us convidem a assistir-hi a la presentació.
 (publicat a la revista 'El Sarment' del mes de març 2016)

Biblioteca Pere Casaldàliga
Balsareny, març de 2016

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail