17 de febr. 2017

CLUB DE LECTURA DE NOVEL·LA (16-febrer-2017)


'L'Home de la malera' de Ramon Solsona

Just a les 8 de la tarda hem acabat la tertúlia al voltant del llibre ‘L’home de la maleta’ de Ramon Solsona. Hem començat puntuals i així hem acabat.
El llibre ha agradat a tots, aquest cop ha estat per unanimitat. Un llibre que fa riure, que fa emocionar-te, on l’amistat és un do molt preuat i que, en definitiva, fa passar una molt bona estona, al mateix temps que et fa venir molts records de temps passats.





Què s’ha destacat?

-       El llenguatge… el domini del llenguatge per part de l’autor. Com és capaç de reflectir el parlar d’aquells temps, ple de barbarisme, sense filtres, tal i com rajava. Malgrat que aquesta opció lingüística de l’autor fa que en esverem una mica, hem reconegut que fa que el personatge sigui molt creïble, molt real i que, agradi o no, en aquell temps molta gent parlava així. Al mateix temps, s’ha valorat com l’autor també incorpora un llenguatge molt específic, molt precís fet que ens confirma que Ramon Solsona és un gran coneixedor de la llengua.

-       El protagonista, Venerando Mallons, que ens explica la seva vida en primera persona. Alguns tertulians consideren que és un home egoista, masclista i que només vol que el cuidin, encara que es troba amb la realitat dels nostres dies: les filles no poden estar per ell.

Altres tertulians pensen que és una persona autèntica, que diu tot allò que pensa sense filtres i algunes de les seves idees les comparteixen.

-   El concepte que té de l’amistat el protagonista ha emocionat als lectors. La relació amb els seus dos amics - en Bellesa i en Lluçanès-, membres com ell del grup musical Bella Aurora - és una historia que traspua tristor per la soledat a mesura que un es va fent gran i van desapareixent els amics i persones del propi entorn. Però també hi ha moments molt divertits.

   El record d’un temps que ja gairebé no existeix. Es destacà especialment els balls en els pobles i les cançons incloses en el mateix. En aquest sentit, algú ha suggerit que hauria d’anar acompanyat d’un CD perquè si el llegeix el jovent no coneixerien cap cançó.

     Proper llibre:


      TRIOLOGIA DE NOVA YORK de Paul Auster

       La trobada literària serà: el dijous 23 de març ales 7 de la tarda a la Biblioteca Pere              Casaldàliga.

1 comentaris:

Josep ha dit...

Hi va haver una cosa que ningú ho va comentar (de la gent gran) però bé, no té més importància perquè d’una manera o un altre també se’n va parlar. És quan afirma "Jo lo que no vull és viure sol. I encara menos morir-me sol. Els vells hi pensem molt, en aquestes coses"

Ho vam pasar molt bé.
Moltes gràcies.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail