25 de nov. 2016

CLUB DE LECTURA ADULTS - Novembre 2016


Aquest dijous 24 ha tingut lloc la tertúlia literària del mes de novembre a la Biblioteca Pere Casaldàliga. El llibre que comentàvem era ‘Esos cielos’ de Bernardo Atxaga. Un llibre que a alguns dels membres en un principi va deixar indiferents, però que a una altra part del grup va agradar i  molt.

Es destacà l’habilitat literària de l’autor a l’hora de descriure en un curt viatge en autobús (el trajecte que va de Barcelona a Bilbao) el passat, el present i les expectatives de futur de la protagonista, la Irene. Igualment, com a través de pinzellades tènues és capaç d’introduir-nos als aspectes que han marcat la vida de la protagonista, la Irene, perquè després cada lector els desplegui interiorment: la vida a la presó, el món intern dels comandos de la banda terrorista ETA, la traïció, la coacció policíaca, la humanitat i l’ajuda als més necessitats.

I el cel... es parlà de la importància del cel per a la Irene i el paral·lelisme  entre aquest i l’estat d’ànim de la protagonista.

Un llibre que, en general, ha deixat  un bon regust als participants en el nostre club de lectura.






































El proper llibre que es llegirà és: ‘La lladre de llibres’ de Markus Zusak i la tertúlia tindrà lloc el dijous 12 de gener a les 7 de la tarda.



Biblioteca Pere Casaldàliga, 25 novembre 2016

1 comentaris:

Josep ha dit...

A mi se'n va fer tan curta la tarda com la novel·la. Vaig aprendre molt de tothom. Va valdre molt la pena.
Deia que la novel·la era curta perquè li faltava alguna cosa. Tinc la sensació que l'autor es va deixar molt en el tinter.
O potser ho va voler així. Explicar-nos petites dades per als que tenim ja una memòria de dècades, i així intentar poder arribar a "entendre" a la Irene abans que la detinguessin.
Em quedo amb la soledat de tots, ho transmet a la perfecció.

Moltes gràcies.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail