26 de nov. 2009

Nou sistema informàtic


Nou sistema informàtic de gestió bibliotecària de la Xarxa de Biblioteques Municipals
Les 192 biblioteques i els 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona disposaran a partir del dia 18 de novembre, d'un nou sistema informàtic de gestió bibliotecària. Millennium, substitueix l'actual VTLS, present a les biblioteques des de 1990.
Millennium, propietat de l'empresa nord-americana Innovative Interfaces, permetrà mantenir les tasques i serveis habituals de les biblioteques des d'una plataforma tecnològica actualitzada, i a més oferirà avantatges a la feina diària de les més de 1.000 persones que integrem la plantilla de la Xarxa de Biblioteques Municipals i als seus usuaris. Facilitarà la gestió dels tràmits bibliotecaris, alguns dels quals es realitzaran de forma automàtica des del sistema, com ara els avisos recordatoris per correu electrònic de devolucions de documents, reserves disponibles o cancel·lades i reclamació de documents. A més, els usuaris que es registrin al web de la Xarxa disposaran d'un espai personal on consultar les llistes de títols que alguna vegada s'han endut en préstec, guardar les seves cerques preferides al catàleg o valorar els llibres que han llegit.
«Millennium» és un dels programes més moderns en l'àmbit de la gestió bibliotecària. Més de 4.500 biblioteques d'arreu del món l'utilitzen. La majoria de biblioteques catalanes l'utilitzaran properament ja que l'elecció del programa Millennium ha estat comuna entre la Diputació de Barcelona, el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.
Nova política de préstec de la Xarxa
Recordeu que amb la posada en marxa del nou sistema informàtic Millennium, entra en vigor la nova normativa del servei de préstec de les biblioteques de la Xarxa:
El màxim de documents que es poden deixar en préstec són 30.
Límit per tipus de material:
- 15 en suport paper (llibres, revistes)
- 15 en suport no paper (pel·lícules, música)
Dies de préstec: 30 per tots els materials
Màxim de renovacions: 3

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail