20 de febr. 2010

Eduard Punset a la tertúlia


Avui dissabte, el protagonista de la tertúlia ha estat Eduard Punset. No ha estat personalment amb nosaltres (ja ens agradaria) però hem comentat part de la seva obra i de la seva tasca divulgadora de la ciència.
Tres tertulians ens han fet el salt. Els dissabtes és un dia de feinejar, visitar els parents i comprar. Per això agraeixo a les poques persones que no fallen mai a la seva cita, que segueixin venint a parlar una estona sobre llibres i cultura mentre prenen un cafè a la segona planta de la biblioteca.
Ja ho sabeu, cada dissabte d'11 a 12, abans de les classes de català, a la biblioteca parlem de llibres.
Hi sou tots convidats!
Eduard Punset i Casals (Barcelona, 9 de novembre del 1936) és un advocat, economista i divulgador científic català.

Fill del que fou metge rural de Cistella (Alt Empordà).

Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, Màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Londres, va ser redactor econòmic de la BBC, director econòmic de l'edició per a Amèrica Llatina del setmanari The Economist i economista del Fons Monetari Internacional als Estats Units i a Haití. Com especialista en temes d'impacte de les noves tecnologies, va ser assessor de COTEC, Professor Conseller de Màrqueting Internacional en ESADE, president de l'Institut Tecnològic Bull, professor de Innovació i Tecnologia de l'Institut d'Empresa (Madrid), president d'Enher, sotsdirector general d'Estudis Econòmics i Financers del Banco Hispanoamericano i coordinador del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya.

Va tenir un destacat paper en l'obertura d'Espanya a l'exterior com a Ministre de Relacions per a les Comunitats Europees. Participà en la implantació de l'Estat de les autonomies com a Conseller de finances de la Generalitat de Catalunya, i com a president de la delegació del Parlament Europeu per a Polònia, tutelà part del procés de transformació econòmica dels països de l'Est després de la caiguda del Mur. Després de la incorporació d'Espanya a la Unió Europea, fou elegit eurodiputat en 1987 i en 1989 pel CDS.

És autor de diversos llibres sobre anàlisi econòmic i reflexió social. Actualment és professor de Ciència, Tecnologia i Societat en la Facultat d'Economia de l'Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull), director i presentador del programa de divulgació científica Redes a TVE des de 1996, president de la productora audiovisual Smartplanet i membre del Consell d'Administració de Sol Meliá Hotels & Resorts..

1 comentaris:

Josep ha dit...

Que mal me sabe Susi¡¡.
No te puedes imaginar lo representado que me encuentro con él. Sobretodo por el tema del cáncer.
Lo tienes que repetir por favor.
Un petó.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail