14 d’oct. 2011

Maletes viatgeres

Des de la biblioteca preparem unes maletes amb 7 contes a l’interior (un per a cada dia de la setmana) per a cadascuna de les aules del parvulari de l’escola Guillem de Balsareny.

METODOLOGIA

La maleta se l’emporta cada nen/familia un dilluns i la tornen el proper dilluns que se l’endurà un altre company de classe. Així, cada nen que s’emporta la maleta té un conte per mirar, llegir i gaudir conjuntament amb el pares per a cada dia de la setmana.

OBJECTIUS

Crear hàbits lectors. La proposta té dues clares intencions:
  • Per una banda oferir als més petits una selecció de contes especialment pensats per a la seva edat, per tal que en gaudeixin i comencin a prendre el gust per la lectura.
Es pretén que el fet de mirar contes sigui un joc més dels habituals del dia, de manera que s’integri en els hàbits de l’infant
  • Per altra banda es vol concienciar als pares del paper important que juga la família a l’hora de crear hàbits lectors en els seus fills. La importaància de compartir i gaudir les primeres lectures conjuntament pares i fills. La importància de trobar una estona cada dia per a explicar un conte.

De fet, és un projecte adreçat també als pares donat que les maletes, a més d’incloure set contes, un per a cada dia de la setmana, inclou també un decàleg per crear hàbits lectors i una llibreta on els pares ens escriuen la seva experiència amb la maleta i alhora serveix per tenir un feed back de la nostra proposta que servirà per a la seva valoració.

TEMPORITZACIÓ

De setembre a juny cada curs escolar

2 comentaris:

KRT ha dit...

Em sembla una idea magnífica. Espero que els contes siguin en català, per acostumar ja des de ben petits els nens (però també els pares!) a la llengua catalana com a vehicle de cultura i coneixement.

Susi ha dit...

Per suposat Ramon! tots els contes són en català per reforçar la nostra llengua vehicular a l'ecola.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail