29 de març 2017

CLUB DE LECTURA DE MARÇ. Tertúlia sobre el llibre 'Trilogia de Nova York' de Paul Auster

En la tertúlia del Club de la lectura del mes de març vam comentar el llibre ‘Trilogia de Nova York’ de Paul Auster… un llibre  que, d’entrada, ens feia molt respecte ja que érem conscient que Paul Auster no és un escriptor ‘convencional’.  Són tres llibres que aparentment no tenen relació però que l’autor sí que utilitza noms, personatges i situacions semblants en ells... o això ens semblava a la majoria.  En aquest sentit, cal destacar com el Ramon va ser capaç de relacionar noms, colors, personatges entre els tres llibres. Ens va deixar a tots bocabadats!

Dir-vos que el gran gruix dels membres del Club de lectura vam gaudir de la lectura malgrat que semblava que les històries no avançaven prou i que costava entendre la trama. I per això, els lectors  van optar per gaudir de la lectura i deixar-se anar per allò que t’explica l’autor més enllà del que pogués passar.

De fet, el mateix Auster reflecteix a la perfecció les sensacions que vam tenir a l’hora de llegir el seu llibre. Ho fa a través del narrador del tercer llibre ‘ L’habitació tancada’ quan llegeix el bloc vermell de Fanshawe. Diu així:

‘Em vaig perdre després de la primera paraula, i a partir d’allà l’únic que podia fer era tirar endavant a les palpentes, vacil·lant enmig de la foscor, encegat pel llibre que anava dirigit a mi. I tot i així, sota aquella confusió, notava que hi havia alguna cosa massa rumiada, massa perfecta, com si al final l’únic que ell havia desitjat de debò fos fracassar, ni que fos fins a l’extrem de decebre’s a si mateix...”







La propera tertúlia serà el dijous 27 d’abril i comentarem el llibre ‘Enamorats’ de l’escriptor Alfred Hayes. 


Ja sabeu que esteu convidats!

Biblioteca Pere Casaldàliga
Març 2017


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail